ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕ!

Στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής, κυριαρχούσε πρωτόγνωρο πάθος και ένταση. Αυτό που επίσης κυριαρχούσε, ήταν η αγανάκτηση και ο θυμός για μια κυβέρνηση που περιφρονεί επιδεικτικά την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αντιμετωπίζοντάς τον, όπως και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στα εγκαίνια της ΔΕΘ, με μίσος και βία.

Όμως δεν μας έχει εξηγήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με ποια εξουσιοδότηση προχώρησε στην έναρξη διαπραγματεύσεων με τους Σκοπιανούς για το θέμα της ονομασίας τους; Εάν είχε πράγματι τέτοια πρόθεση, γιατί δεν τοποθετήθηκε προεκλογικά, έτσι ώστε να έχει τη σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού λαού; Αντιθέτως δίχως νομιμοποίηση, δίχως την παραμικρή απόπειρα αναζήτησης εθνικής συνεννόησης, προχώρησε με απίστευτη ισχυρογνωμοσύνη και επιπολαιότητα στο κλείσιμό της με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτό, από μια κυβέρνηση σε καθεστώς πλήρους ασυνεννοησίας μεταξύ των δύο κορυφαίων υπουργών της, των Εξωτερικών και της Εθνικής Άμυνας και ενώ, όπως μας αποκαλύπτει ο κ. Καμμένος, εξελίσσονταν σκηνές απείρου κάλλους στο Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα το Σκοπιανό.

 

Επίσης, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για τα οφέλη που αποκομίζει η Ελλάδα από τη Συμφωνία, δεδομένου ότι παραχωρήσαμε εθνότητα και γλώσσα, ενώ η ονομασία Βόρεια Μακεδονία μετατράπηκε σε σκέτο Μακεδονία την επόμενη κιόλας μέρα, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι της Συμφωνίας που υπέγραψε.

 

Μην ξεχνάμε, ακόμη, πως αυτή η «αμοιβαία επωφελής» συμφωνία δεν ψηφίστηκε κατά το δημοψήφισμα της γείτονος από το 65% του πληθυσμού της, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο αλυτρωτισμός τους είναι ζωντανός και πραγματικός.

 

Αυτό καταδεικνύεται εξάλλου και από το γεγονός ότι οι βουλευτές των Σκοπίων αποδέχθηκαν την τροποποίηση των αλυτρωτικών άρθρων του Συντάγματός τους, υπό την αίρεση, κατά παράβαση της συμφωνίας, της προηγούμενης κύρωσής της από την ελληνική βουλή. Που σημαίνει ότι αν για κάποιον λόγο δεν κυρωθεί η συμφωνία από την ελληνική βουλή, όλες αυτές οι προκλητικές διατάξεις για μακεδονική μειονότητα, για χαμένες πατρίδες κλπ, θα επανέλθουν. Συνεπώς, η επιχειρηματολογία του Αλέξη Τσίπρα σε τηλεοπτική εκπομπή ότι θα ήταν ανέντιμο να μην κυρώσουμε εμείς τη συμφωνία, τη στιγμή που οι γείτονές μας έχουν δήθεν αλλάξει το Σύνταγμά τους σε ένδειξη καλής θέλησης, είναι άλλη μια κακοπαιγμένη παράσταση.

 

Τέλος, το μέγεθος της ελληνικής ήττας από τη Συμφωνία των Πρεσπών προκύπτει από το γεγονός ότι και τα δύο μέρη θα πρέπει να υποχρεωθούν σε απάλειψη αλυτρωτικών αναφορών! Αποδέχεται δηλαδή η κυβέρνηση ότι Ελλάδα και Σκόπια ανήκουν στην ίδια κατηγορία, ότι και η Ελλάδα κάνει αναφορές αλυτρωτικού χαρακτήρα στα σχολικά βιβλία, στους χάρτες μας κλπ. Συνεπώς θα αποτελεί αναφορά αλυτρωτισμού ο Μακεδονικός Αγώνας στα σχολικά βιβλία; Οι Βαλκανικοί πόλεμοι στα ιστορικά εγχειρίδια; Και πώς θα πρέπει να εξιστορούμε τα γεγονότα αυτά; Ή θα πρέπει να τα αποσιωπούμε, όπως διακαώς επιθυμούν οι κυβερνώντες;

Η συμφωνία αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Δεν έχει την αποδοχή του ελληνικού λαού, ενώ τα προβλήματα που θα προκαλέσει θα είναι τεράστια, με ολέθριες συνέπειες για τη χώρα μας.

 

 

Εθνικές Εκλογές 2023 – Ράδιο Θεσσαλονίκη
In my views
Εθνικές Εκλογές 2023 – TV 100
In my views
ΔΙΟΝ TV Καλεσμένη στην εκπομπή “Για την Πολιτική” με το δημοσιογράφο Κώστα Πορτοκάλη – ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
In my views

Πολυτεχνείου 12, 54625
Θεσσαλονίκη
2310 515 866
6982 082 902

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

ΝΔ