ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Είχα τη χαρά και την τύχη να παραβρεθώ πρόσφατα στην εκδήλωση «Ημέρα Αφιερωμένη στους υπερήρωες και υπερηρωίδες από την ομάδα ΧΟΠΑ Ήρωες 112», που ήταν το πιο συγκινητικό, το πιο έξυπνο και το πιο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχω δει!

 

ΧΟΠΑ 112, σημαίνει Χέρι, Ομιλία, Πρόσωπο, Άμεσα καλώ το 112! Πρόκειται λοιπόν για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως στο Δήμο Πυλαίας –Χορτιάτη, ύστερα από την επιτυχημένη εφαρμογή του σε τρία νηπιαγωγεία της Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν μέσα από το παιχνίδι και από ευφάνταστα σενάρια, να γίνουν πολύτιμοι σωτήρες, υπερήρωες, που θα είναι έτοιμοι να σώσουν τον παππού ή τη γιαγιά στο απευκταίο ενδεχόμενο ενός εγκεφαλικού, τις ώρες που είναι μόνα μαζί τους.

 

Αν πάμε ένα βήμα πίσω, πρέπει δυστυχώς να παραδεχτούμε, ότι το κράτος απουσιάζει από το πλευρό της ελληνικής οικογένειας. Με την οικονομική κρίση άλλες οικογένειες χωρίστηκαν προκειμένου οι γονείς να αναζητήσουν καλύτερη τύχη αλλού, ενώ όσοι έμειναν εδώ εργάζονται ατελείωτες ώρες. Παράλληλα, οι παιδικοί σταθμοί δεν καλύπτουν τις θέσεις για όλα τα παιδιά, ενώ οι περισσότεροι είναι υποστελεχωμένοι και
το ωράριο λειτουργίας τους δεν καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας.

 

Με τη Νέα Δημοκρατία φιλοδοξούμε η κατάσταση αυτή να αλλάξει άμεσα. Η ΝΔ έχει στον πυρήνα του προγράμματός της τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και των εργαζόμενων γονέων ειδικότερα. Με τη δέσμευση «κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού», όλα τα παιδιά θα έχουν θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, διαφορετικά η οικογένεια θα λαμβάνει κουπόνι ύψους 180€/μήνα για 10 μήνες τον χρόνο που θα το εξαργυρώνει σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής των γονέων. Επίσης θα λειτουργούν ολοήμερα σχολεία παντού με εξασφαλισμένα σχολικά γεύματα και ειδικούς σχολικούς παιδαγωγούς.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
In my views
2015-2019 ΟΙ 17 ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
In my views
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
In my views

Πολυτεχνείου 12, 54625
Θεσσαλονίκη
2310 515 866
6982 082 902

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

ΝΔ